Gästbloggning!

Tjena Cornelia här!
Tänkte att min syrra skulle uppdatera men hon visste inte vad hon skulle skriv så nu sitter jag här och skriver.
Vet faktiskt inte heller vad jag ska skriva men här kommer vad vi har gjort idag :P
Jag och mamma åkte till mormors grav och fixade Zigge var oxå med.
Sen hämtade och lämnade vi Felicia i stallet.
Jag och mamma tog en lång promenad med Zigge här är några bilder från promenaden:

Zigge bada lite, En tussilago, En fin fjäril som ville vara med på bild, en vitsippa!
Men nu måste jag gå så vi ses sen eller aa felicia bloggar nog då

Ja må hon leva Ja må hon leva!

JAAA idag är ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag.

18 år kan ni fatta eller? :O inte ens jag fattar detta.


hoppas ni alla får en lika underbar dag som jag hoppas på!
puss o kram
Felicia

Competitionday!

Idag va det äntligen dax för tävling, clear round på bulycke stod på schemat.

Kom dit vid halv 9, byggde bana och sen var det dax att fixa den lilla kusen.
idag var det malkoms tur att hoppa, en gammal och glad herre men herregud vilken fart han fick inne på banan, iallafall... på första rundan var han väldigt på och drog iväg så det var lite svårt att lägga honom rätt på hindrena, på näst sista hindret hoppade han väldigt stort och jag fick verkligen  kämpa för att få tillbaka honom, vilket jag inte han och det slutade med att vi nästan gick omkull. När vi kom i svängen till sista hindret släppte underlagat för honom och han fick inget fäste.. men men han e underbar och fick fäste och hoppade sista hindret även om vi kom helt snett på det.

Bästa hästen helt klart!
Runda nummero två känndes mycket bättre och fick honom lite lugnare och kunda samla honom bättre. Denna gånge la jag honom med flit lite kort på hindret för att språnget inte skulle bli så stort och det lyckades, dock peta han sista hindret iallafall... men det gör inget för jag är galet nöjd med mina två rundor oavsätt om vi rev eller inte.


Malkom från bohuscupen förra året!
härligt väder var det också, solen sken och det var varm ute tycker jag!

härlig sommar bild på bulycke.


Igår hade jag släktkalas också!
Hade typ 40 pers här sammanlagt, super kul att träffa alla kusiner, flera som man inte träffat på jättelänge.
Fick iallafall ca 4000kr av alla släkt, nu blir det till att ta körkort :D
bilder kommer från kalaset hoppas jag, mamma har nog några bilder tror jag.


Juste Imorgon är ingen VANLIG dag för då är det MIN 18 ÅRSDAG!!! så jäkla skönt, körkort, krogen och allt härligt som kommer med det, UNDERBART säger jag bara.


puss o kram

Gissa vem!?

Hej bloggen :)
Detta är Felicias klasskompis som skriver. Jag vet egentligen inte vad jag ska skriva men jag tänkte att jag kan berätta lite om mig själv. Jag är 18 år  och bor på en gård strax utanför Göteborg. Jag har tillsammans med min mamma sju hästar, fem stora och två ponnysar. Jag tävlar på min storhäst upp till MSV B dressyr och LA hoppning. Två av de andra hästarna är unghästar och nyss inridna, så dom har inte kommit ut på tävlingsbanorna än.

På vissa lov har jag också möjlighet att åka ner och jobba och rida på ett stort dressyrstall i Tyskland.
Det har gett mig jättemycket nya möjligheter och jag har också fått jobb där efter gymnasiet. Om man bortser från allt detta så har jag ett ganska normalt liv, med skolan, kompisar och fester!

Puss puss!

Utveckling?

Idag var det skola som vanligt, Hade två lektioner på morgonen, projekt på båda. Efter det fick jag skippa en lektion för att ha utvecklingssamtal med mamma coh anna-carin, Gick super bra tycker jag.
Efter lunch var det dax för Hästens utbildning, hade ridning denna veckan och för min del Anton, en 10 årig valck som inte är så mycket riden. Han är lite oskolad och kan inte så mycket.



Efter lektionen tog jag första bästa buss hem, ut med hunden och sedan första bästa buss tillbaka till stallet....

Ja, jag har ett fullspäckat liv! Men vill ni veta något!??

JAG ÄLSKAR DET!!

Kl.17:00 började teorikursen med barnen, idag stod det Dekorativhästvård på schemat, alltså knoppa, fläta och göra hästen fin.

Tjejerna var jätteduktig.


Nu är jag hemma med min galna syster och hennes kompis. Dom har studiedag imon så de har planerat mys och härligheter

Cornelias blogg: här

Linneas blogg: här


puss o kram

Felicia

Good morning sunshine!

God morgon alla underbar, idag är det en ny dag, nya möjligheter och ett jävla bra liv hoppas jag.

Skulle gissa på att jag står framför spegeln just nu med mascaran i högsta hugg som vanlig. Har troligtvis inte ätet frukost än eller ens tänkt på att göra det.... inte bra, inte bra. Mamma har iallafall köpt en risifrutti till mig, den väntar vackert i kylskåpet hoppas jag!


Idag blir det skola och ridning på hästensutbildning, hoppas verkligen att dagen blir så chill som jag vill att den ska bli. Har ganska lugna lektioner imorgon och utvecklings samtal kl 10:30, hoppas det går bra.

Hoppas ni får en underbar dag!


puss o kram

Felicia

skola, prov, ridning!

Tjolahoppsan!
Började dagen med skolan från 8:30 - 15:30, hade prov i VoD (växt och djurliv), det gick väll bra hoppas jag. sen åkte jag i turbo fart till djungeln(mitt gamla dagis) för att hämta underbar lilla kusinen Simon. Skyndade oss hem genom skogen, käkade lite sen bar det av till stallet för att jobba.


Blev inte mycket till jobb då alla barnen är så duktiga på att fixa sina hästar. Pratade lite med vickan och kollade om jag kunde rida igen idag... Jag red ju inte min vanliga lektion under GHS veckan. Det kunda jag göra, så fick jag välja vem jag ville ha... Hmm. Valet stod mellan:


Never Mind en stor valack, han är 16 år. Super duktig på hoppning och dressyr, dock har han kissingspince. Det är en sjukdom där två ryggkotor har växt ihop. Så han har lite ont i ryggen. Det var även honom som jag ramlade av när jag skadade armbågen.


Lady, ett 9 årigt sto som har lite humör. Hon e lite kinkig när man ska spänna sadelgjorden, men det kan jag förstå. Hon är jätterolig att rida, dock är hon lite seg så det gäller att driva på henne från början så hon är framme för skänkeln.


Valet föll iallafall på Lady, har inte ridit henne på några veckor så kändes som att det var dags att rida henne igen. Tycker det gick super bra, hon är lite seg men hon gick på bra i slutet av lektionen.


Nu är jag tillbaka hemma igen och ska ta det lite lungt en stund. Sen blir det sängen för imorgon är det skola.

Puss o kram

Felicia

en härlig vårdag!

Här är lite av bilderna som vi tog igår när vi var ute med hundarna!
Ludde
Zigge
Ida
Nellie
Man kan inte mer än älska dessa underbara djur! <3


Puss o kram

Snart bär det av!

Ja äntligen, nu är det inte långt kvar innan jag och några kompisar dra iväg på långpraktik. två veckor är vi borta.

åhh jag längtar, för vi ska till världens mest underbar MADKULLEN och träffa Paula och alla människor där! Här är två bilder som väcker minnen kan jag säga!
Elvina/Katla och jag/Mimir 2009
galoppängen!...vilka roliga stunder man har haft på den asså :P
Puss o kram
felicia


it was time to make a change....

kände att jag behövde göra något nytt, det behövde hända något... Så det blev en ny header!
Har suttit i närmare 2 timmar med min söta lilla syster och vi har fixat och donat men nu är den klar.


vad tycks?..


ni får gäran kolla in syrrans blogg, klicka HÄR!

bilder från dagen kommer snart.

puss o kram

Felicia

Vårkänslor!...

nu är den verkligen här, våren!
Har haft en underbar dag med Emma, Maria, Sara och våra gosisar Nellie, Zigge, Ludde och Ida.
Kom till maria vid 3 och mötte sedan emma och sara vid ica. Vi köpte fika och sedan blev det lång promenad till smörvattnet. En härlig fika i solen med goa människor och djur.... kan inte bli en bättre eftermiddag.
(bildbomb kommer när jag fått bilderna)


Nu är jag iallafall hemma och kollar melodifestivalen med familjen. Men är ju galet besviken... vad gör den där j***a thorsten flink där!!?? han har inte där att göra. Sean Banan var det ju som skulle vinna!! :(

Blir ledig dag imon, förhoppningsvid bra väder och då ska jag försöka fota lite hade jag tänkt.


härlig bild på min vovvsing
Puss o kram
Felicia

Händelsernas helg

Ja från torsdag till söndag höll det på.... årets Göteborg horse show är över för iår, hade en underbar helg med underbar människor. Hade köpt seriepaket(biljetter till alla dagar) riktigt gött att vi hade biljetterna klara redan månader inna ghs.
Va där med Vickan, carro, emmy, tess och hanna. Vi hade det riktigt kul, mycket skratt och prat.

jobbade även där med skolan på tisdagen. Det var en upplevelse det kan jag säga.... från kl 9 till kl6 var vi där. vi förberede boxar, satte upp namnskyltar, spånade, bar fram balar och massa mer roligt.

kl 2 kom de första hästarna... det var Erika likhammer och angelica augustsson som kom med lastbilar. Det var faktiskt ganska häftigt att se när de lastade ur sina hästar och hur mycket folk som kom för att hjälpa dem.


iaf, kl 3 slutade vi "skolan" och vårt arbete med dem, men om vi ville stanna så fick vi... klart man vill stanna när man kan få chans att hjälpa ryttare när dem kommer.

halv 6 kom två lastbilar. det var en fransk och en brasilianare. Vi fick hjälpa brassen att mocka ur hans last bil och köra fram alla hans grejer till hans box.


sen typ tio i 6 kommer, malin baryard, michael Whitaker och en anna från irland. det var också ganska coolt att få se deras hästar. doch var inte malin och michael med utan det ver deras hästskötare som kom.


nog om GHS...

Hoppas ni läsare har haft det bra... om jag nu har några.
puss o kram felicia

RSS 2.0